הנה סיכום של 14 מהלכים שיווקיים (מקרי הבוחן) שהוצגו, מסוכמים עם עיקרי הטיפים והתובנות שעלו, תשתפו ותהנו.
[לבסוף סיכמנו בעמוד זה רק את 8 המקרים הראשונים..עדיין מאוד מעניינים ואפילו אחד מתוכם זכה למקרה של הערב..רמז, זה האחרון בעמוד הזה..]
#1 כיצד שיפרנו את הטראפיק האורגני לחברת תנובה בלמעלה מ-85,000 כניסות
[thrive_testimonial name=”עופר לנגר” company=”” image=”http://www.nextcase.co.il/wp-content/uploads/2014/09/ofer-langer.jpg”]מנהל פרוייקטים בתחום ה- SEO בחברת אלפיניסט301 – חברה המספקת שירותי קידום אתרים לתאגידים ולסטארטאפים. עופר מוביל בחברה את תחום שיפור יחס ההמרה – Conversion Rate Optimization. [/thrive_testimonial]
רקע למהלך השיווקי:
הרצון להגדיל את התנועה האורגנית והנוכחות של תנובה במנוע החיפוש. (לדוגמא: יוגורט)
עיקרי המהלך שהוצג:
המתולוגיה של עופר התבססה על 5 שלבים בעבודה שלהם:
- שלב ראשון: עופר הציג את השיטה באמצעותה הם ערכו את מחקר מילות המפתח שהביא אותם לפצח את האתגר של תנובה. המחקר מתבצע בחמישה שלבים (לפי התמונה)
Who – באיזה מוצר/שירות מדובר
- What – פעולות שעושים באמצעות המוצר
- Why – תכונות של המוצר
- When – מאורעות, חגים ועונות
- Where – גיאוגרפי/פיזי
דוגמא למה שביצע עופר לחברת תנובה:
באמצעות מילים אלו ייצרו סט של ביטויים, וריאציות שונות עליהן אפשר להתחיל לעשות אופטימיזציה. למשל: חלב עמיד, פשטידה חלבית לשבועות, הכנת מרק בריא.
שלב שני keyword mapping – חלוקת כלל המילים לקטגוריות.
בסך הכל התקבלו מהטבלה 86 ביטויים ראשוניים. בתחילה הרחיבו את המילים בעזרת הכלי keywoorktool.io וגם בנוסף לכלי מילות המפתח של גוגל (התקבלו 4782 ביטויים. עליהם ביצעו פילטרים וסיננו את הביטויים שאינם רלוונטיים (שמות של מתחרים, ביטויים לרעת המותג וכדומה).
נשארו 253 ביטויים לעבוד איתם.
חלוקה ל Categories
השלב הבא לאחר שהגענו לביטויים שלנו היא לחלק אותם לקטגוריות על מנת לייצר קבוצות מילות מפתח מסודרת (החלוקה תורמת לתקשורת עם הלקוח שכן, זה מאפשר לו להבין טוב יותר מה אנחנו עושים)
4.מחקר לפי אופטימזציה שנקרא: research & targeting
כתובת עמ’ נחיתה רלוונטי | האם זה העמ’ הרלוונטי ביותר | כתובת של עמ’ נחיתה | סוג עמ’ נחיתה | נפח חיפושים | מילות מפתח | קטגוריה |
ישנם שני סוגים של עמודים באתר:
עמוד באנר – פרסומת בלבד
עמוד קטגוריה – מכיל רשימת מוצרים. צריכים לוודא שהעמוד מתאים למילת המפתח. לדוגמא כשאדם מחפש יוגורט מן הסתם הוא צריך להגיע לעמוד שפורס לו את כל מוצרי היוגורט של חברת תנובה ולא לעמוד שיש בו פרסומת של מוצר אחד בלבד.
עשינו סדר ועדכנו את עמודי הנחיתה.
- OPTIMIZATION
סטטוס | כתובת | K.W | H1 | TITLE | META DESCRIPTION |
על כל מה שהכנו עד עכשיו יש לעשות “אופטימיזציה אטומית”. לשחק עם הביטוי בין תגיות HTML השונות וכולי.
התוצאות לא איחרו לבוא, השגנו חיזוק משמעותי במיקומים האורגניים של מילות מפתח מרכזיות ומעל 85 אלף כניסות לאתר החברה.
טיפים ומסקנות לשימוש:
אהבתי את המתולוגיה שלימד אותנו עופר, היסודיות והעמקה במחקר עד לאופטימיזציה של הקמפיינים, אני מניח שיש עוד הרבה “תבלינים” שיכלו להוסיף הרבה ערך אבל נחכה אולי לשנה הבאה..
#2 איך הגדלנו תוך חודשיים את כמות הכניסות לבלוג פי 10
[thrive_testimonial name=”יעל קוכמן” company=”” image=”http://www.nextcase.co.il/wp-content/uploads/2014/10/yael-kochman.jpg”]מנהלת השיווק ב- Roojoom – פלטפורמה למיקסום ה- ROI מתוכן על ידי שימוש מחדש בתכנים קיימים באופן שמעלה משמעותית את מעורבות המשתמש וההמרות באתר. [/thrive_testimonial]
רקע למהלך השיווקי של ROOJOOM:
בתוך שנה (האחרונה) הפכה רוג’ום לשם דבר בעולם השיווק הדיגיטלי בעיקר באמצעות שיווק מבוסס תוכן. איך הם עשו את זה? איך בתוך 3 חודשים הכפילו את הכניסות לאתר מ6K ל 12K ?
עיקרי המהלך שהוצגו:
יעל אומרת שהיו 5 גורמים מרכזיים שגרמו להם לשיפור המשמעותי:
- תדירות הפרסום – משני פרסומים בחודש עלו ל4 פרסומים. (השלב הבא שהיא הצהירה עליו זה 10 פרסומים)
- שיתופי פעולה – יעל הציגה שהם פנו לחברת סטארטאפ עולמית וביקשו לבצע החלפת פוסטים, ואפילו ביקשו שהפוסט יהיה מיועד במיוחד לקהל הקוראים של ROOJOOM על מנת שייתן ערך ושיהיה קל וערכי לפרסם ולשתף אותו ברשת. לאחר שנענו בהסכמה התלהבו וכשקיבלו את התוכן, (הנה הפוסט שקיבלו) מרוב השמחה החליטו להפיץ אותו בכל דרך אפשרית.
- הזדמנויות SEO – יעל סיפרה שהיא גילתה בדרך מקרית על ביטוי HOW TO SEARCH ON ELLO אין הסברה או כתבה רלוונטית לכן בגלל הרצון שלה באמת לפענח את העניין כתבה על זה פוסט. היום זה פוסט שעדיין מזרים תנועה אורגנית לבלוג. (למרות שה ELLO פתרו את העניין וזה קל לייצר שם חיפושיםׂ)
- השתמשנו ב OKTOPOST לשיגור הפוסטים שלנו
- הנושא החמישי שדיברה עליו הוא לייצר GROWTHHACKING
בנוסף יעל דיברה על עיצוב מחדש שבוצע באתר, הגדלת כפתורי השיתוף בפוסטים, הבלטת כפתורי הנעה לפעולה, מחשבה על דרכים ליצירת פוסטים בצורה יעילה יותר כשאין כוח אדם.
טיפ לסיום שקיבלנו הוא שהיחס לפרסום בפלטפורמה חיצונית (כמו הסעיף של שיתוף הפעולה) לבין הפרסום בבלוג שלהם הוא 1:1 ותמיד צריך לקשר את הפוסט החיצוני לאחד הפוסטים שבבלוג.
טיפים שלקחתי מהמהלך השיווקי של ROOJOOM:
להפתיע עם תנועה אורגנית יצירתית ולפנות לבלוגים על מנת לייצר שיתוף פעולה מעניין וחדשני.
#3 איך הגדלנו את מספר המשתמשים ואת ההכנסה הממוצעת למשתמש באמצעות אופטימיזציה על משפך ההמרה
דובר: אור עופר הוא שותף מייסד ומנכ”ל SimilarWeb, חברה בינלאומית מצליחה המספקת שירותי אנליטיקס על אתרים ואפליקציות של מתחרים. אור הוא בעל ניסיון רב בכל תחומי השיווק והפיתוח העסקי ומרצה ברחבי העולם בפני אנשי שיווק וסטארטאפיסטים.
אור הסביר איך באמצעות שינויים כאלה ואחרים הם הצליחו להעלות את ההכנסות מהשירות שלהם Saas.
Make it easier to try the platform – בתחילה נתנו התנסות חינם בתוכנה למשך 24 שעות. כשהבינו שאנשים מנצלים את זה לרעה וגם בסוף לא נרשמים ולא משלמים…. ייצרו תוכנת דמו שאיפשרה לראות תוצאה אחת בלבד מכלל התוצאות
אור דיבר על נקודה שרלוונטית לכל משווק שרוצה לתפוס לידים, הוא הציג איך טעינה של דף חדש היא מאוד כואבת ומורידה את יחס ההמרה, לעומת POP-UP שהם הכניסו שעבד להם הרבה יותר טוב.
אור הציג מספר שקופיות של לפני/אחרי בנוגע לממשק שלהם, ואיך מספר שינויים הרלוונטיים לנגישות הגולש למידע שבאמת חשוב לו
דוגמא: המיקום של ה HOOK היה בהתחלה באיזור בו הגולש מתנסה בדמו, אבל מה שהם לא חשבו בהתחלה זה שהגולש מגיע לדמו ורק אחרי מספר שבועות הוא חוזר לרכוש, וכשהוא חוזר הוא מחפש את הכפתור רכישה/מחירים וכזה לא היה להם.. שינוי שכזה הקפיץ את המחירות.
דוגמא אחרונה שאדבר עליה כאן מתוך ההרצאה היא נושא הממחרה.
אפשר להתרשם מהתמונות
כפי שניתן לראות מלבד שינויים עיצוביים, המחיר לחבילת בסיס עלה ב 100$. על נושא הFREE/DEMO דיברנו כבר קודם..
אז מה הסיפור הגדול בשינוי ההמחרה?
מצד אחד כמות הנרשמים למנוי BASIC ירד אבל בגלל שהירידה היא פחות מ 50% אז בפועל יש יותר הכנסה הדוגמא שאור נתן זה נניח שיש 10 משתמשים, אחרי עלית מחיר עכשיו יהיו רק 6 אז כבר הרווחנו עוד 200$ ובפועל יש פחות התעסקות בשירות ותמיכה. בנוסף זה גרם לכניסה של לקוחות יותר איכותיים.
דבר נוסף שהמהלך הזה גרם (שלדעתי אפילו יותר מעניין וחשוב ללמוד ממנו) זה העובדה שהייתה עליה בלקוחות שנרשמו לחבילת ה ADVANCED ככל הנראה בגלל ההבדל שצומצם בין החבילות והגעתם של לקוחות יותר איכותיים.
נושא נוסף שטופל תחת ההמחרה זה שעצם המחיר הגבוה לENTERPRISE ייתכן ומפחיד לקוחות אז הוחלט להעביר את אפשרות הזאת לכפתור נפרד עם יצירת קשר.
טיפים שלקחתי מהמהלך שהציג אור מנכ”ל SimilarWeb:
לבחון את האסטרטגיית ההמחרה ואת האופן שבו מציגים את המוצר החינמי (במידה ויש כזה)
לעשות בדיקות חוזרות לUI כדי לוודא שה FLOW לא מבזבז לנו כסף.
טוב אז עכשיו אתחיל קצת לקצר כי אחרת לא אסיים בקרוב וגם אתם תחשבו פעמיים אם להגיע לכנס הבא אם יש כאלה סיכומים מפורטים..:)
#4כיצד השתמשנו בטוויטר כדי לקדם את המותג שלנו
דובר: ירון קאופמן הוא מייסד (co-founder) של חברת התרגומים OneHourTranslation, מכהן כסמנ”ל שיווק החברה ובעל ניסיון בניהול חברות, פיתוח עסקי, פיתוח מוצר ושיווק באינטרנט.
ירון הציג בהרצאה שלו את תהליך השיווק שלהם בטוויטר לפני מספר שנים.
התהליך היה מעניין ויצירתי. במקום להשקיע אלפי דולרים בשיווק המוצר הם פשוט אפשרו למשתמשים בטוויטר לשלוח בקשה לתרגום זריז..
המהלך השיג אלפי בקשות ממש מהר וניתן לומר שהעלויות של התרגום כוסו תוך מספר שעות.
האמת שמהלך הוא JAB לחלוטין על מנת לתת ערך ללקוחות ולהגדיל את החשיפה של החברה.
האמת שמחקר קצרשעשיתי וגיליתי שהם עדיין עושים את שירות התרגום הזה בטוויטר תוך כדי אירועים גדולים. הנה פרסום שלהם בנוגע לתרגום חינם תוך כדי המונדיאל בברזיל 2014.
מה לקחתי מההרצאה? שניתן על ידי חשיבה מחוץ לקופסא לייצר מהליכים יצירתיים שלכאורה נראים מוזרים (מה?! לתת תרגום בחינם?!) אבל בפועל יעילים יותר מקמפיין בתשלום.
וש JAB JAB JAB באמת עובד טוב (למי שלא מכיר את הספר של gary wynerchack)
#5 מ-π ועד CTR: כך השתמשתי בשיטות (מאוד) לא סטנדרטיות כדי להפוך קמפיין לא רווחי באדוורדס לאחד עם רווחים היסטריים.
דובר: הילה פז, בת 24 מתל-אביב, היא יזמית אינטרנטית שסיימה תיכון בגיל 15, ותואר ראשון בהצטיינות יתרה במתמטיקה לפני גיל 18.
הילה דיברה אל קהל משווקי הPPC.
באופן מאוד סיפורי היא הסבירה את המשמעות והערך של להכנס למספרים ולמתמטיקה.
במהלך ההרצאה היא עברה על 4 שלבים:
- מדידה – הילה דיברה על כך שצריך להבין על מה אנחנו נמדדים. בעקבות החשיבה הם החליטו להעביר את המדידה עבור CUSTOMER-ID במקום ספירת לידים. ובעיקר מה שלבסוף נתן את התמונה המדוייקת היא העברה (שלקחה מספר שבועות) של המדידה לBACK-OFFICE במקום להשאיר אותה בADWORAD.
- תורת המשחקים – לא להיות פראיירים.
“אם אתה לא מוצא את הפרייאר – הפרייאר הוא אתה!”
משווק יכול להיות חרוץ ויסודי אבל צריך הוא צריך לדעת שהלקוח צריך להגיע לפחות 7 פעמים למגע עם המוצר/מותג לפני שהוא רוכש. אז ההמלצות הן: למדוד לפי last click attribution ולבחור מילות מפתח שפונות לאנשים מבושלים ויודעים מה הם מחפשים.
- סטטיסטיקה – לצבור יותר סטטיקטיה על פחות מילים. לעשות מחקרי מילים ב EXACT.
- אלגברה – להשתמש בנוסחה של ליבניץ על מנת לחשב מהו ה Max Bid שלנו עבור ביטוי מסויים.
ולסיכום:
מה לקחתי מהCASE STUDY?
קודם כל שאין גיל להצלחה. דבר שני לעשות אופטימזציה לקמפיין בחוכמה כשאנחנו יודעים באמת על איזה נתונים אנחנו מסתכלים ולמה. לא לקבל “סתם” החלטות בלי שיש להן למה ממשי.
#6 איך עשינו אופטימיזציה למוצר (עוד הרבה לפני שהיה מוצר) והגענו ל 20% המרה כבר ביום ההשקה
דובר: עמית לביא הוא מומחה ויועץ בתחום המדיה החברתית והקים את הקהילה הגדולה בארץ בתחום זה בשם Social Media Observer. עמית מביא עימו הרבה ידע ונסיון בתחום השיווק הדיגיטלי ובעברו עבד בחברות הענק גוגל ופייסבוק בדאבלין. כיום המייסד של סוכנות השיווק Marketing Envy.
עמית דיבר אל משווקי StartUp-ים.
המטרה במהלך השיווקי היתה לבדוק שהמוצר עובד, מתאים ללקוחות ושהם פיתחו (מפתחים) בכיוון הנכון.
#7 כיצד שיפרנו את אחוזי ההמרה מליד למכירה ב-1000%
דובר:
ישי כץ-שינפלד, 37, משמש מזה 15 שנים, בתפקידי ניהול שיווק, שירות, ניהול מכירות, ניהול משאבי אנוש בקריה האקדמית אונו, וב-11 השנים האחרונות משמש כסמנכ”ל השיווק של המכללה.
“אנחנו באופן מסורתי עושים דברים לא מסורתיים”
המקרה של ישי היה יוצא דופן בעיני.
בצורה לא שגרתית הוא הוא דיבר בצורה מעניין על למה הם החליטו לפעול אחרת או יותר נכון – לפעול הצורה לא שגרתית. היו להם יותר מדי לידים והבעיה הייתה דווקא איכות הלידים.
הפניה מפרסום קריאטיבי לפרסום אינפורטיבי.
מפרסום במיניסייט עם A/B Testing ליותר הפניות לאתר הביתה.
סוכני המכירות במוקד היו נאבקים מי יקבל את הלידים שהגיעו מהאתר של החברה. זה גרם להם להבין שכל שאר הלידים פחות איכותיים ובעקבות כך להפנות יותר תנועה לאתר הבית.
כמה שיותר רימרקטינג הפך להיות רימרקטינג של תוכן.
“עבדנו עם הגולש לאורך זמן בתוכן”
באופן אישי מאוד התחברתי להצגה של ישי.
אני חושב שיותר מכל מה שכתבתי הנושא הזה הוא אחד החשובים. לעשות רימרקטינג ותוכן. זה אחד מהנושאים שבאפן אסטרטגי אני בוחר להשתמש במהלכי השיווק שלי. יש הרבה גישות וצריך לעשות את זה חכם אבל אין לי ספק שזה אחד מערוצי השיווק החזקים שיש כיום.
אז מה עוד אפשר לקחת מ Case Study: לא לפחד לעשות מהלכים בצורה אחרת. לא ללכת “עם העדר”. האיכות עובדת. נושא נוסף שהוא חידד עבורי זה שכשיש גולש שמחפש פתרון לבעיה צריך לתת לו תוכן איכותי שפוגש אותו בדיוק במקום הנכון. בלי חארטות ו”זיקוקים”.
כיצד בנינו בלוג חברה עם מעל 50,000 מבקרים בחודש תוך שנה #8
דובר: איריס שור, שותפה מייסדת בTakipi , סטארטאפ העוזר למתכנתים להבין בעיות קוד מורכבות.
איריס מתמחה בשיווק גרילה ושיווק באמצעות תוכן. היא כותבת בלוג בנושא שיווק ויזמות ,www.startupmoon.com ומרצה על שיווק גרילה, שיווק באמצעות תוכן ומוצר.
אני ואישתי בחרנו בהרצאה הזאת למנצח וזאת באמת ההרצאה שנבחרה.
המון ידע מעשי בתחום ה Content Marketing ששיתפה אותנו איריס ומספר כלים שלמדנו בדרך שלהם לעשות מחקר מעמיק ולייצר אסטרטגיית תוכן לבלוג שלהם.
איריס הסבירה שהם חקרו מה עבד אצל חברות אחרות ולמדו מה עליהם לעשות. בחרו 70 בלוגים בתחומים הרלוונטיים ראו איזה פוסטים היו הכי מוצלחים (השתמש בסקריפט מיוחד שהם בנו) כלים שיכולים לעזור לכם לעשות דבר דומה זה QuickSprout וBuzzsumo
איזה תוכן מעניין אנשים?
- השוואה בין מוצרים/כלים/טכנולוגיות
- מחקר מדעי שנותן לו סימוכין מספרי
- רשימה של כלים שהם לא מתחרים בשום דרך, כך שכל החברות יכולות לקדם את הפוסט הזה.
- תוכן מבוסס SEO
- תוכן על גוגל/טוויטר/ פייסבוק (ואני מוסיף שאולי גם לחשוב על Linkedin)
איך לקבל רעיונות לכותרות ? להשתמש ב Auto Complete של גוגל.
רעיונות לכותרות:
- מילים נגטיביות (kill blood nightmare)
- Show the numbers מספרים גבוהים עובדים טוב יותר.
- פוסטים על פייסבוק טוויטר וגוגל מאו מעניינים
טוב אז זהו הסיכום של חצי מההרצאות, תחזרו בהמשך לשמוע עוד או צרו איתי קשר כדי להתעדכן. תודה ומקווה שנראה אתכם בnext case 2015 🙂