איך אני עושה מחקר תוכן על נישה חדשה בפרויקט חדש?

בפוסט הזה אני אראה איך אני עושה מחקר סביב הנישה שבחרתי להיכנס אליה, איך אני עושה מחקר מילות מפתח, בריף פרסומי (ולמה צריך אותו) , מחקר מתחרים וכלים נוספים שיעזרו לי להבין לאיזה כיוון לקחת את הפרויקט הזה..

הפוסט הזה הוא סיכום של שבוע 1 כחלק מאתגר "7 שבועות לבלוג שמשלם את המשכנתא".

בחירת הנישה - הצעד הראשון שלי

​בחירת הנישה זה צעד גדול וקריטי בתחילת הבלוג. הכל מתקדם מכאן לכיוון מסויים. ההחלטה שלי מורכבת ממספר אלמנטים:

  1. נישה שמעניין אותי להיות שייך אליה
  2. נישה שאני רוצה ויכול לתת בה ערך על מנת שהגולשים יהיו מרוצים
  3. האם היא רווחית? אני רוצה לדעת שהמאמצים שלי יכולים להניב פירות. יש כאלה שבוחרים את הנישה רק בגלל שהיא רווחית וכדאית והם מזהים אפשרות יחסית קלה להכנס ולקחת נתח שוק..​

יש 3 נישות רווחיות מאוד באינטרנט:

  • ​כסף
  • בריאות
  • הכרויות

בתהליך התיעוד שלי (אני שולח כל יום/יומיים מייל עדכון למי שנרשם לאתגר.. יניב העיר את תשומת ליבי שיש עוד שתי נישות שלדעתי אפשר לדון האם הן תת נישות של אלו שציינתי אבל כדי לתת עליהן דגש הן: "שיפור עצמי" שזה נושאים שמדברים על השיפור שלי בתחומים שונים ו"ביז-אופ" זאת נישה שמתייחסת לשיפור הפעילות העסקית שלי..

בכל מקרה, אני בחרתי להתמקד בבריאות.

למה בחרתי בבריאות?

קודם כל, למה לא לבחור בבריאות 🙂  ? 

אני רוצה להכנס לנישה הזאת בגלל שבעצמי עברתי (ועדיין עובר) תהליכים בתחום הבריאות, זה התחיל בכניסה שלי לעולם היוגה, התקופה שבה התחלתי לאכול בריא יותר, לשלב מיצים ושייקים בתזונה שלי ועוד..

ראיתי שחסר בתחום הזה המון ידע, שהצלחתי ללמוד ממקורות אחרים אבל באינטרנט זה לא מספיק בולט.

אני מאמין שאדבר על זה לא מעט בתיעוד שאני עושה ובמיילים שאני שולח אבל עכשיו נחזור לעניין שלנו. 

הצעדים שעשיתי בשבוע המחקר והתכנון

#1 התחלתי לכתוב בריף (ראשוני מאוד כדי לראות כמה אני מכיר את קהל היעד)

מטרת הבריף הפרסומי היא למקד את תהליך ההפצה והפרסום של הפרויקט.

המטרה היא להבין את קהל היעד לעומק, אז בפעם הראשונה שאני כותב את הבריף זה המקום שבו אני מבין שאני בכלל לא מבין את קהל היעד! 

טיפ חשוב! תיאור שמתחיל ב"כל מי ש.." הוא כללי ולא רעיון טוב. צריך להגיע למספר פרסונות עם שמות כדי להתחבר מאוד לקהל היעד. לדוגמא: "אורנית מגבעתיים בת 45 נשואה ויש לה 3 ילדים..."​, גיא מבאר שבע רווק בן 35..."

קהל היעד שלי (בגדול) אלו נשים (יותר מגברים) שמעוניינות לשפר את הבריאות שלהן באמצעים טבעיים והן לא רוצות לקחת תרופות ולהזין את המשפחה שלהן באנטיביוטיקה. הן רוצות לשפר את הרגלי האכילה כדי לחיות טוב יותר.​ יש להן (או למישהו קרוב) סימפטומים של מחלה כלשהי והיא רוצה לברר איך נפטרים מזה באופן טבעי.. 

תיאור מדוייק יותר אולי אשלח בהמשך למי שעוקב במיילים..​

שלחתי לחברי העוקבים את הקישור לבריף לדוגמא כדי שיהיה קל יותר וברור מה צריך למלא.. (זה אחד הכלים שלקחתי מה"בצפר" של חברות הפרסום מלפני 4 שנים..)

#2 מחקר מילות מפתח (כדי להכיר טוב יותר את הנישה)

על מנת שהבריף יהיה מדוייק ככל שניתן בשלב הזה (ראשוני מאוד רק כדי להכניס אותי לתוך המוח של הקהל לאט לאט) אני רוצה לעשות מחקר מילות מפתח ומתחרים, ככה להרגיש את השוק שאני נכנס אליו. אני אבחר 3 נושאים לבחון בתהליך (אחרת המחקר מתמשך ומבזבז לי זמן יקר)

  1. איזה תוכן מעניין בתחום הזה?
  2. איזה מילות מפתח דומננטיות ? איזה "תבניות" בחיפוש אפשר לזהות על התחום?
  3. איפה יש היום הרבה תנועה בתחום?
  4. לאיזה נושאים אין מענה שאני יכול לתת בהם ערך רב?

סיכום קצר: תהליך המחקר כרגע משמש אותי בעיקר כדי ללמוד את התחום ולחזק את האסטרטגיה שאני כותב, כדי שתהיה תכנית תוכן טובה לבלוג, כזאת שנותנת ערך רב למי שמגיע לשם. בנוסף אני מסתכל על מקורות תנועה אפשריים ואיפה אני יכול ל"חדור" מהר..

#3 כלים לטובת מחקר מילות מפתח והרחבה של מחקר התוכן

תהליך מחקר מילות המפתח בא כדי לגלות לנו מילות מפתח רלוונטיות לנישה שלנו (1) בעלות פוטנציאל תנועה גדול עם (2) מעט תחרות. אז בואו נראה איך מחפשים את שני הפרמטרים האלה.

  1. הרחבת מילות המפתח (וגילוי של מילות מפתח זנב ארוך)
  2. כמות חיפושים שזה מראה על פוטנציאל (במידה מסויימת אפשר לבדוק גם טרנדים בגוגל)
  3. מדד התחרות והסיכוי שלנו להיות מדורגים עבור המילה.

הערה: רק אומר דבר אחד שהנושא של SEO הוא מאוד מורכב, אני מציין את התהליך הזה כמשהו בסיסי שאני עושה כדי לחקור את הנישה שאני נמצא בה וכדי לקבל מושג. לא בטוח שמציאת מילה שאולי נחשבת שקלה לדירוג מיד תכנס לתוך האסטרטגיה שלי.

Keyword Explorer MOZ - כלי מחקר מילות מפתח של MOZ, יחסית חדש לפי מה שאני יודע וההבטחה של הכלי הוא שהוא מרכז את כל מה שצריך לעשות במחקר מילות מפתח. 

פשוט מאוד להשתמש, מכניסים את מילת המפתח ומקבלים את כמות החיפושים ומידת התחרות הפוטנציאל ומדד ההזדמנות לקבל תנועה במידה ואני אהיה מדורג במילה הזאת..​

keyword moz

kwfinder - הכלי הזה הוא החביב עלי ביותר לעשות את המהלך הזה של בדיקה זריזה של מילת מפתח ותחרותיות בנישה מסויימת. כמובן שאפשר להשתמש בהם ככלי מרכזי בתהליך מחקר מילות מפתח כדי לגלות את כל המילים הרלוונטיות לכם.

אפשר לראות שמצד שמאל יש הרחבה של מילות מפתח לזנב הארוך ואפשר לראות בצורה ויזאלית יותר טובה מהכלי של moz אפשרויות נוספות להרחבת המחקר שלם ו/או מילות המפתח.. (אני ראיתי שכולסטרול מחופשת יותר מסכרת לדוגמא)

מצד ימין אפשר לראות את הציון של המערכת של kwfinder למידת התחרות האורגנית למילה ומצד שני את התוצאות הראשונות בגוגל לביטוי הנחקר.. הגרף שאתם רואים זה גוגל טרנדס שזה בעצם שילוב של כל המידע שכרגע נחוץ לנו כדי לעשות את מחקר התוכן ומילות המפתח (והתחרות) יחד..

keyword kwfinder

#4 מה למדתי בינתיים

חיפשתי בגוגל עבור כל מיני מילות מפתח כלליות שאני מכיר כיום, בריאות טבעית, איך לרפא סכרת? איך להוריד חום? וכדומה.. 

עשיתי את המחקר תוכן יחד עם מילות מפתח ומתחרים עם הכלים שכאן למעלה..​

שוטטתי קצת בפייסבוק כדי לראות איזה קבוצות יש בנושא הזה. 

מצאתי מישהי שהתרפאה מסרטן השד ויש לה סיפור מאוד מעניין על התהליך והיא בקרוב תשלח לי עדות וסרטון שלה כדי שאוכל להשתמש בו.

#5 כלי למחקר תוכן ופופלריות ברשת החברתית

מחקר טוב אי אפשר לעשות בלי להסתכל על הרשת החברתית והנה אחד הכלים הטובים לעשות את זה.

​Buzzsumo - כלי למחקר תוכן - כלי שהרבה מדברים עליו לטובת חיפוש תוכן ברשת. אפשר להכניס לו כל נושא (בחינם) ולמצוא איזה תכנים יש ששותפו ברשת ומהי מידת הפופלריות לפי כמות השיתופים. 

אפשר לפתוח את החשבון ל14 יום ניסיון ב buzzsumo pro וז נפתחות אפשרויות נוספות בוא נראה קצת מסכים של השירות הזה:​ (פתיחת החשבון ל 14 יום מאפשרת לכם להשתמש בכל האפשרויות בלי שהכלי יגביל אתכם אחרי מספר חיפושים)

השימוש הנפוץ - מחקר תוכן. בשורת החיפוש הראשית בעמוד הבית (או בעמוד הזה) אפשר להכניס כל נושא ולראות את הפוסטים הכי פופלריים לפי כמות שיתופים ברשת.

פוסט ראשון באז סומו

שימוש שפתוח רק למי שנרשם (בחינם בלי להכניס אשראי) לpro זה האפשרות לראות ניתוח של סטטוסים וכל סוג נוסף של פוסט בפייסבוק (בניגוד לדוגמה הקודמת שרואים רק פוסט מסוג "לינק" לפייסבוק כלומר פוסטים בבלוגים וכדומה..) אפשר לסנן לפי 

פוסט באז סומו

אספתי נתונים על התחום, הבנתי שיש הרבה מאוד עניין בנושא הבריאות ושיח, אבל מצד שני לא מצאתי בלוג כמו שאני רוצה להקים. יש מספר פורטלים ואתרי אוכל וגם מיני סייטים של תת נושא בעולם הבריאות כך שבהחלט יש כאן תחום תחרותי אבל אני אחשוב על אסטרטגיה שתאפשר לי לזנק קדימה מבחינת תנועה לטובת המרה לרשימת תפוצה ותכנים איכותיים שאין היום ברשת. (או לפחות לא בצורה שאני מתכוון להפיץ אותם)

עדכון לקראת סוף הכתיבה!

מצאתי מתחרה יחסית קרוב..מבחינת אני שמח 🙂

זה קרה בגלל עוד חיפוש שעשיתי בבאז סומו, באנלייזר שלהם.. (בדיעבד לא מצאתי את האתר הזה כי הוא ברובו מתבסס על תנועה מרשת חברתית ולא מגוגל..תכף אני אראה לכם.

אז בגלל שזה קרה ממש לפני פרסום הפוסט החלטתי להגיד לכם מה אני עושה עכשיו שאני רואה אתר שיש לו קצת "בשר" וכיוון יותר דומה למה שאני רוצה לעשות..

אז רק אתחיל ואומר שאני רוצה שהבלוג שלי יהיה עם ערכים ומסר מרכזי ברור לקוראים שלו ואת זה לא ראיתי באף אחר בינתיים (לפחות כמו שאני רוצה..) אבל בוא נבין מה אנחנו מחפשים במחקר הזה:

  1. כמה תנועה (בערך) האתר מייצר)?
  2. איזה מילות מפתח מרכזיות משוייכות לאתר?
  3. האם אפשר לחשוב על שיתוף פעולה?

כלים שפתחתי עכשיו ועל מה אני מסתכל (בטוח שיש עוד מלא..)

  1. מסתכל על איך האתר היה נראה כשהוא הוקם דרך ​ http://archive.org/web
  2. בוחן את רמת התנועה והאתר ב similar web 
  3. בוחן מילות מפתח שגוגל אדוורדס מוציא מהדומיין

אז האתר קיים כמה שנים אבל לא יותר מדי, מייצר ברמה של מאות אלפי כניסות בחודש (בנמוך לא בגבוה) והוא מרוויח מאדסנס.. (אגב אומנם אמרתי שאני לא אעשה אדסנס אבל אני רואה שכמעט כולם עושים את זה וחושב לחקור את הנושא קצת יותר לעומק..)

דו"ח לדוגמא מ similar web​ - מקורות תנועה

מתחרה תנועה1

​לשם השוואה יש אתר גדול אחר בתחום האוכל והבריאות שהוא קצת יותר וותיק (זקן) ויש לו כפול 3 תנועה אבל הוא מתבסס יותר מתנועה אורגנית (שזה הרבה יותר הכיוון שלי) הנה דוח שלו לדוגמא:

מתחרה תנועה2

​ניתן לראות ששני האתרים פועלים בדרך שונה לחלוטין מבחינת האופן שבו הם מזרימים תנועה לאתר.. לשניהם יש המון טראפיק בחודש ושניהם מרווחים ממודעות אדסנס, היתרון של השני זה שזמן השהייה באתר כפול מהראשון (שזה המון כשמדובר בכל כך הרבה תנועה, מעניין כמה זה משפיע להם על הכיס 🙂

יש עוד המון מה לדבר לשנות לשדרג להתייעל בעניין הזה של מחקר הנישה ומילות מפתח, הבנת התחרות והתכנים בתחום שאני נכנס אליו שזה תחום הבריאות..

כמובן שעכשיו צריך להכנס לעומק ולבחור את המיצוב המיתוג הערכים ולדייק את קהל היעד על מנת לדעת איך להזרים אותם לתוך האתר לתת להם המון ערך ובסופו של דבר להיות רווחי.​

אשמח לקבל מכם עוד טיפים ורעיונות להמשך הפרויקט וגם כדי שאעדכן בכלים נוספים שעוזרים לעשות מחקר מילות מפתח מתחרים ומחקר תוכן לנישה מסויימת.​

fb niche

בפוסט הזה אני אראה איך אני עושה מחקר סביב הנישה שבחרתי להיכנס אליה, איך אני עושה מחקר מילות מפתח, בריף פרסומי (ולמה צריך אותו) , מחקר מתחרים וכלים נוספים שיעזרו לי להבין לאיזה כיוון לקחת את הפרויקט הזה..

הפוסט הזה הוא סיכום של שבוע 1 כחלק מאתגר “7 שבועות לבלוג שמשלם את המשכנתא”. פה נכנסים

בחירת הנישה – הצעד הראשון שלי

​בחירת הנישה זה צעד גדול וקריטי בתחילת הבלוג. הכל מתקדם מכאן לכיוון מסויים. ההחלטה שלי מורכבת ממספר אלמנטים:

  1. נישה שמעניין אותי להיות שייך אליה
  2. נישה שאני רוצה ויכול לתת בה ערך על מנת שהגולשים יהיו מרוצים
  3. האם היא רווחית? אני רוצה לדעת שהמאמצים שלי יכולים להניב פירות. יש כאלה שבוחרים את הנישה רק בגלל שהיא רווחית וכדאית והם מזהים אפשרות יחסית קלה להכנס ולקחת נתח שוק..​

יש 3 נישות רווחיות מאוד באינטרנט:

  • ​כסף
  • בריאות
  • הכרויות

בתהליך התיעוד שלי (אני שולח כל יום/יומיים מייל עדכון למי שנרשם לאתגר.. ניתן להרשם כאן) יניב העיר את תשומת ליבי שיש עוד שתי נישות שלדעתי אפשר לדון האם הן תת נישות של אלו שציינתי אבל כדי לתת עליהן דגש הן: “שיפור עצמי”שזה נושאים שמדברים על השיפור שלי בתחומים שונים ו“ביז-אופ” זאת נישה שמתייחסת לשיפור הפעילות העסקית שלי..

בכל מקרה, אני בחרתי להתמקד בבריאות.

למה בחרתי בבריאות?

קודם כל, למה לא לבחור בבריאות ?  ?

אני רוצה להכנס לנישה הזאת בגלל שבעצמי עברתי (ועדיין עובר) תהליכים בתחום הבריאות, זה התחיל בכניסה שלי לעולם היוגה, התקופה שבה התחלתי לאכול בריא יותר, לשלב מיצים ושייקים בתזונה שלי ועוד..

ראיתי שחסר בתחום הזה המון ידע, שהצלחתי ללמוד ממקורות אחרים אבל באינטרנט זה לא מספיק בולט.

אני מאמין שאדבר על זה לא מעט בתיעוד שאני עושה ובמיילים שאני שולח אבל עכשיו נחזור לעניין שלנו.

הצעדים שעשיתי בשבוע המחקר והתכנון

#1 התחלתי לכתוב בריף (ראשוני מאוד כדי לראות כמה אני מכיר את קהל היעד)

מטרת הבריף הפרסומי היא למקד את תהליך ההפצה והפרסום של הפרויקט.

המטרה היא להבין את קהל היעד לעומק, אז בפעם הראשונה שאני כותב את הבריף זה המקום שבו אני מבין שאני בכלל לא מבין את קהל היעד!

טיפ חשוב! תיאור שמתחיל ב”כל מי ש..” הוא כללי ולא רעיון טוב. צריך להגיע למספר פרסונות עם שמות כדי להתחבר מאוד לקהל היעד. לדוגמא: “אורנית מגבעתיים בת 45 נשואה ויש לה 3 ילדים…”​, גיא מבאר שבע רווק בן 35…”

קהל היעד שלי (בגדול) אלו נשים (יותר מגברים) שמעוניינות לשפר את הבריאות שלהן באמצעים טבעיים והן לא רוצות לקחת תרופות ולהזין את המשפחה שלהן באנטיביוטיקה. הן רוצות לשפר את הרגלי האכילה כדי לחיות טוב יותר.​ יש להן (או למישהו קרוב) סימפטומים של מחלה כלשהי והיא רוצה לברר איך נפטרים מזה באופן טבעי..

תיאור מדוייק יותר אולי אשלח בהמשך למי שעוקב במיילים..​

שלחתי לחברי העוקבים את הקישור לבריף לדוגמא כדי שיהיה קל יותר וברור מה צריך למלא.. (זה אחד הכלים שלקחתי מה”בצפר” של חברות הפרסום מלפני 4 שנים..)

#2 מחקר מילות מפתח (כדי להכיר טוב יותר את הנישה)

על מנת שהבריף יהיה מדוייק ככל שניתן בשלב הזה (ראשוני מאוד רק כדי להכניס אותי לתוך המוח של הקהל לאט לאט) אני רוצה לעשות מחקר מילות מפתח ומתחרים, ככה להרגיש את השוק שאני נכנס אליו. אני אבחר 3 נושאים לבחון בתהליך (אחרת המחקר מתמשך ומבזבז לי זמן יקר)

  1. איזה תוכן מעניין בתחום הזה?
  2. איזה מילות מפתח דומננטיות ? איזה “תבניות” בחיפוש אפשר לזהות על התחום?
  3. איפה יש היום הרבה תנועה בתחום?
  4. לאיזה נושאים אין מענה שאני יכול לתת בהם ערך רב?

סיכום קצר: תהליך המחקר כרגע משמש אותי בעיקר כדי ללמוד את התחום ולחזק את האסטרטגיה שאני כותב, כדי שתהיה תכנית תוכן טובה לבלוג, כזאת שנותנת ערך רב למי שמגיע לשם. בנוסף אני מסתכל על מקורות תנועה אפשריים ואיפה אני יכול ל”חדור” מהר..

#3 כלים לטובת מחקר מילות מפתח והרחבה של מחקר התוכן

תהליך מחקר מילות המפתח בא כדי לגלות לנו מילות מפתח רלוונטיות לנישה שלנו (1) בעלות פוטנציאל תנועה גדול עם (2) מעט תחרות. אז בואו נראה איך מחפשים את שני הפרמטרים האלה.

  1. הרחבת מילות המפתח (וגילוי של מילות מפתח זנב ארוך)
  2. כמות חיפושים שזה מראה על פוטנציאל (במידה מסויימת אפשר לבדוק גם טרנדים בגוגל)
  3. מדד התחרות והסיכוי שלנו להיות מדורגים עבור המילה.

הערה: רק אומר דבר אחד שהנושא של SEO הוא מאוד מורכב, אני מציין את התהליך הזה כמשהו בסיסי שאני עושה כדי לחקור את הנישה שאני נמצא בה וכדי לקבל מושג. לא בטוח שמציאת מילה שאולי נחשבת שקלה לדירוג מיד תכנס לתוך האסטרטגיה שלי.

Keyword Explorer MOZ – כלי מחקר מילות מפתח של MOZ, יחסית חדש לפי מה שאני יודע וההבטחה של הכלי הוא שהוא מרכז את כל מה שצריך לעשות במחקר מילות מפתח.

פשוט מאוד להשתמש, מכניסים את מילת המפתח ומקבלים את כמות החיפושים ומידת התחרות הפוטנציאל ומדד ההזדמנות לקבל תנועה במידה ואני אהיה מדורג במילה הזאת..​

keyword moz

kwfinder – הכלי הזה הוא החביב עלי ביותר לעשות את המהלך הזה של בדיקה זריזה של מילת מפתח ותחרותיות בנישה מסויימת. כמובן שאפשר להשתמש בהם ככלי מרכזי בתהליך מחקר מילות מפתח כדי לגלות את כל המילים הרלוונטיות לכם.

אפשר לראות שמצד שמאל יש הרחבה של מילות מפתח לזנב הארוך ואפשר לראות בצורה ויזאלית יותר טובה מהכלי של moz אפשרויות נוספות להרחבת המחקר שלם ו/או מילות המפתח.. (אני ראיתי שכולסטרול מחופשת יותר מסכרת לדוגמא)

מצד ימין אפשר לראות את הציון של המערכת של kwfinder למידת התחרות האורגנית למילה ומצד שני את התוצאות הראשונות בגוגל לביטוי הנחקר.. הגרף שאתם רואים זה גוגל טרנדס שזה בעצם שילוב של כל המידע שכרגע נחוץ לנו כדי לעשות את מחקר התוכן ומילות המפתח (והתחרות) יחד..

keyword kwfinder

#4 מה למדתי בינתיים

חיפשתי בגוגל עבור כל מיני מילות מפתח כלליות שאני מכיר כיום, בריאות טבעית, איך לרפא סכרת? איך להוריד חום? וכדומה..

עשיתי את המחקר תוכן יחד עם מילות מפתח ומתחרים עם הכלים שכאן למעלה..​

שוטטתי קצת בפייסבוק כדי לראות איזה קבוצות יש בנושא הזה.

מצאתי מישהי שהתרפאה מסרטן השד ויש לה סיפור מאוד מעניין על התהליך והיא בקרוב תשלח לי עדות וסרטון שלה כדי שאוכל להשתמש בו.

#5 כלי למחקר תוכן ופופלריות ברשת החברתית

מחקר טוב אי אפשר לעשות בלי להסתכל על הרשת החברתית והנה אחד הכלים הטובים לעשות את זה.

​Buzzsumo – כלי למחקר תוכן – כלי שהרבה מדברים עליו לטובת חיפוש תוכן ברשת. אפשר להכניס לו כל נושא (בחינם) ולמצוא איזה תכנים יש ששותפו ברשת ומהי מידת הפופלריות לפי כמות השיתופים.

אפשר לפתוח את החשבון ל14 יום ניסיון ב buzzsumo pro וז נפתחות אפשרויות נוספות בוא נראה קצת מסכים של השירות הזה:​ (פתיחת החשבון ל 14 יום מאפשרת לכם להשתמש בכל האפשרויות בלי שהכלי יגביל אתכם אחרי מספר חיפושים)

השימוש הנפוץ – מחקר תוכן. בשורת החיפוש הראשית בעמוד הבית (או בעמוד הזה) אפשר להכניס כל נושא ולראות את הפוסטים הכי פופלריים לפי כמות שיתופים ברשת.

 

שימוש שפתוח רק למי שנרשם (בחינם בלי להכניס אשראי) לpro זה האפשרות לראות ניתוח של סטטוסים וכל סוג נוסף של פוסט בפייסבוק (בניגוד לדוגמה הקודמת שרואים רק פוסט מסוג “לינק” לפייסבוק כלומר פוסטים בבלוגים וכדומה..)

 

אספתי נתונים על התחום, הבנתי שיש הרבה מאוד עניין בנושא הבריאות ושיח, אבל מצד שני לא מצאתי בלוג כמו שאני רוצה להקים. יש מספר פורטלים ואתרי אוכל וגם מיני סייטים של תת נושא בעולם הבריאות כך שבהחלט יש כאן תחום תחרותי אבל אני אחשוב על אסטרטגיה שתאפשר לי לזנק קדימה מבחינת תנועה לטובת המרה לרשימת תפוצה ותכנים איכותיים שאין היום ברשת. (או לפחות לא בצורה שאני מתכוון להפיץ אותם)

עדכון לקראת סוף הכתיבה!

מצאתי מתחרה יחסית קרוב..מבחינת אני שמח ?

זה קרה בגלל עוד חיפוש שעשיתי בבאז סומו, באנלייזר שלהם.. (בדיעבד לא מצאתי את האתר הזה כי הוא ברובו מתבסס על תנועה מרשת חברתית ולא מגוגל..תכף אני אראה לכם.

אז בגלל שזה קרה ממש לפני פרסום הפוסט החלטתי להגיד לכם מה אני עושה עכשיו שאני רואה אתר שיש לו קצת “בשר” וכיוון יותר דומה למה שאני רוצה לעשות..

אז רק אתחיל ואומר שאני רוצה שהבלוג שלי יהיה עם ערכים ומסר מרכזי ברור לקוראים שלו ואת זה לא ראיתי באף אחר בינתיים (לפחות כמו שאני רוצה..) אבל בוא נבין מה אנחנו מחפשים במחקר הזה:

  1. כמה תנועה (בערך) האתר מייצר)?
  2. איזה מילות מפתח מרכזיות משוייכות לאתר?
  3. האם אפשר לחשוב על שיתוף פעולה?

כלים שפתחתי עכשיו ועל מה אני מסתכל (בטוח שיש עוד מלא..)

  1. מסתכל על איך האתר היה נראה כשהוא הוקם דרך ​ http://archive.org/web
  2. בוחן את רמת התנועה והאתר ב similar web
  3. בוחן מילות מפתח שגוגל אדוורדס מוציא מהדומיין

אז האתר קיים כמה שנים אבל לא יותר מדי, מייצר ברמה של מאות אלפי כניסות בחודש (בנמוך לא בגבוה) והוא מרוויח מאדסנס.. (אגב אומנם אמרתי שאני לא אעשה אדסנס אבל אני רואה שכמעט כולם עושים את זה וחושב לחקור את הנושא קצת יותר לעומק..)

 

​לשם השוואה יש אתר גדול אחר בתחום האוכל והבריאות שהוא קצת יותר וותיק (זקן) ויש לו כפול 3 תנועה אבל הוא מתבסס יותר מתנועה אורגנית (שזה הרבה יותר הכיוון שלי) הנה דוח שלו לדוגמא:

​ניתן לראות ששני האתרים פועלים בדרך שונה לחלוטין מבחינת האופן שבו הם מזרימים תנועה לאתר.. לשניהם יש המון טראפיק בחודש ושניהם מרווחים ממודעות אדסנס, היתרון של השני זה שזמן השהייה באתר כפול מהראשון (שזה המון כשמדובר בכל כך הרבה תנועה, מעניין כמה זה משפיע להם על הכיס ?

יש עוד המון מה לדבר לשנות לשדרג להתייעל בעניין הזה של מחקר הנישה ומילות מפתח, הבנת התחרות והתכנים בתחום שאני נכנס אליו שזה תחום הבריאות..

כמובן שעכשיו צריך להכנס לעומק ולבחור את המיצוב המיתוג הערכים ולדייק את קהל היעד על מנת לדעת איך להזרים אותם לתוך האתר לתת להם המון ערך ובסופו של דבר להיות רווחי.​

אשמח לקבל מכם עוד טיפים ורעיונות להמשך הפרויקט וגם כדי שאעדכן בכלים נוספים שעוזרים לעשות מחקר מילות מפתח מתחרים ומחקר תוכן לנישה מסויימת.​

כתיבת תגובה